Про встановлення норм витрат та використання води на полив присадибних ділянок

Розглянувши клопотання директора Комунального підприємства «Глухівський водоканал» Глухівської міської ради Тарасюка В.П. про встановлення норм витрат та використання води на полив присадибних ділянок, відповідно до статті 13 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання та водовідведення», пункту 3.5 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. № 190, з метою покращення надання послуг централізованого водопостачання населенню, порядку обліку використання питної води, що використовується на полив присадибних ділянок, для впорядкування обліку використання та зменшення втрат питної води, керуючись підпунктом 5 пункту «а» статті 30, частиною першою статті 52 та частиною шостою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1. Затвердити норми витрат питної води для м. Глухів:

№ з/п

Об’єкти витрат води

Загальнодобова норма літрів на квадратний метр поливної площі

Періодичність нарахувань

1

Полив садів, присадибних ділянок, підсобних господарств водоспоживачів

6

не більше 30 разів на сезон

2. Комунальному підприємству «Глухівський водоканал» Глухівської міської ради (директор – Тарасюк В.П.) в термін 7 днів після прийняття рішення за допомогою засобів масової інформації довести до відома жителів м. Глухів, які розраховуються за об’єми водопостачання за нормативами споживання, що розрахунковий період за полив присадибних ділянок починається 01 серпня і закінчується 15 вересня поточного року.

         3. Заборонити полив присадибних ділянок без встановлених приладів обліку води щоденно (лічильників) з 16:00 по 21:00.

4. В разі здійснення полива присадибних ділянок за допомогою тимчасових трубопроводів або шлангів без встановлених приладів обліку води з 16:00 по 21:00, витрати води на полив розраховувати згідно п. 3.3 та п. 3.4 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008р. № 190.

5. Нарахування за використаний обсяг води на полив присадибних ділянок за допомогою шлангу та без встановлення приладу обліку води визначається за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 метри за секунду та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

6. Організацію виконання цього рішення покласти на Комунальне підприємство «Глухівський водоканал» Глухівської міської ради (директор - Тарасюк В.П.), а контроль на - заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради  Галустяна В.Е.