Безоблікове водокористування

Відповідно до п. 3.2 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 190 від 27.06.2008 року:

Водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

Такий споживач підлягає відключенню без попереднього письмового повідомлення.

Відключення і повторне підключення проводиться КП "Глухівський водоканал" за рахунок споживача після оформлення проектної документації та оплати нарахування за самовільне приєднання згідно п. 3.3:

У разі безоблікового водокористування виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.

та п.3.4:

Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

Самовільні приєднання до міських водопровідних та каналізаційних мереж, крім шкоди підприємству в результаті крадіжки ресурсу, ведуть до порушення гідравлічних параметрів режимів роботи мереж, аварійних ситуацій і, як наслідок, зниження якості послуг водопостачання та водовідведення та підвищення тарифів для сумлінних абонентів.

Тому керівництво КП "Глухівський водоканал" закликає повідомляти про незаконні приєднання до водопровідних комунікацій за тел. 2-24-22. Зі свого боку КП "Глухівський водоканал" гарантує анонімність джерела інформації.